Tiramisu

Ar žinai, kas yra ryto gaiva vasarą? Tai tobulo skonio tiramisu gabalėlis tavo burnoje! Tas švelnus bei gaivus desertas praskaidrins net niūriausią tavo dieną. Svarbiausia, kad jo nei kepti, nei minkyti ar kildinti nereikės. Vos keli aukštos kokybės ingredientai – naminiai kiaušiniai, geros kokybės maskarponės sūris, stipri aromatinga kava ir sausainiai „damų piršteliai“.

Tiramisu žinomas visame pasaulyje – italų klasika ir pasididžiavimas. Kadangi klasikinis tiramisu gaminamas su stipriai išmirkytais kavoje sausainiais, mes siūlome lietuviškam gomuriui priimtinesnį variantą, kuomet „Damų piršteliai“ yra vos įmerkiami į kavą. Taip paruoštas desertas ne tik skanesnis, bet ir jo forma yra gražesnė.

Rekomenduojame ruošti atskiruose indeliuose, tinka ir neaukštos plačios stiklinės bei grakščios taurės ant aukštos kojelės ir nepamirškite pasigaminti keliomis porcijomis daugiau, nes tikrai atsiras norinčių desertą pakartoti.

Ingredientai:

  • Maskarponės sūris 500 g.
  • Cukrus 50g.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Kava 30 ml.
  • Vandens kavai 300 ml.
  • „Damų pirštelių“ sausainių 200 g.
  • Kakava 30 g.
  • Juodo arba balto šokolado 80 g.

Kaip gaminti:

  • Gerai nuplaukite ir dezinfekuokite kiaušinius;
  • Atskirkite baltymus nuo trynių;
  • Užplikykite kavą ir atvėsinkite;
  • Kol kava vės, trynius su cukrumi išplakite iki baltumo;
  • Į trynius įmaišykite maskarponės sūrį;
  • Iki standumo išplakite dviejų kiaušinių baltymus ir įmaišykite į trynių – maskarponės masę;
  • Atvėsusią kavą perkoškite;
  • ,,Damų pirštelius‘‘ imkite po vieną greitai įmerkite į kavą ir ištraukite, kad tik spėtų lengvai susivilgyti, bet neištižtų;
  • Į indelius dėkite kremo, ant jo – sausainius, ant jų užbarstykite šiek tiek kakavos, uždėkite kremo sluoksnį.
  • Sluoksniuokite, kol baigsis kremas. Užbaikite kremu ir užbarstykite kakava;
  • Šaldykite šaldytuve 6-8 val.;
  • Prieš patiekiant papuoškite juodo arba balto šokolado gabalėliais.