Terinas

Šis Prancūziškas patiekalas tikrai ras vietą ant daugelio stalo. Sultingas ir kvapnus terinas nustebins net išrankiausią skonį. Pagaminti tikrai paprasta, nors ingredientų sąrašas tikrai netrumpas.

Terinas tradiciškai valgomas atvėsintas, Tačiau susilaikyti neprapjovus dar garuojančio ir šilto patiekalo tikrai sunku. Burnoje tirpstantis Terinas sužavi bene kiekvieną. Šis patiekalas Prancuzijoje dažnai gardinamas įvairiais saldžiais priedais. Ir jo receptų tikrai daug. Kiekvieną kartą galima rinktis vis kitus ingredientus. Tad susipažinkime su Prancūziška gastronomija ir kibkime prie darbo.

Ingredientai:

  • Malta kiauliena 1250 g.
  • Kiaulienos kumpis 750g.
  • Kiaušiniai 4 vnt.
  • Druska 24g.
  • Prieskonių mišinys “didkepsniams” 10g.
  • Saulėje džiovinti pomidorai 50g.
  • Džiovintos spanguolės 50g.
  • Saldžioji paprika 200g.
  • Cukinija 100g.
  • Šaltai rūkytos šoninės juostelės 400g.

Kaip gaminti:

  • Kiaulienos kumpis supjaustomas juostelėmis.
  • Malta kiauliena sumaišoma su kiaušiniais, druska ir prieskoniais.
  • Saulėje džiovinti pomidorai susmulkinami, paprika ir cukinija supjaustoma kubeliais.
  • Paruoštas faršas sumaišomas su kumpio juostelėmis, saulėje džiovintais pomidorais ir spanguolėmis, supjaustytomis daržovėmis.
  • Viskas gerai sumaišoma.
  • Kepimo forma išklojama rūkytos šoninės juostelėmis, sudedama paruošta masė ir uždengiama šonine.
  • Terminis apdorojimas. Terina kepamas orkaitėje vandens vonelėje 45min. 180 laipsni7 temperatūroje.
  • Dažniausiai terinas visiškai atšaldomas ir supjaustomas storais griežinėliais.