Šokoladinis keksiukas su “Ganache”

Purūs ir minkšti, nuostabiai kvepiantys ir burnoje tirpstantys keksiukai. Keksiukai, kuriuos gali paruošti ne tik konditeris, bet ir kiekvienas mėgstantis gaminti. Jie puikiai tiks pavaišinti svečius bei kaip skani namuose gaminta dovana. Norint padaryti įspūdį savo konditeriniais gabumais tau reikės pasitelkti slaptą ginklą: šokoladinį „Ganache“.

Kas yra šokoladinis „Ganache“?

Manai, kad tai sudėtingas ir prašmatnus, bei sunkiai paruošiamas ingridientas? Turime tau staigmeną.

Šokoladinis „Ganache“ yra grietinėlės ir šokolado mišinys, kuris gali būti naudojamas kaip padažas, glaistas, ar įdaras.  Kad ir kokioje formoje jis būtų – valgant tirpsta burnoje. Norint pasiekti geriausių rezultatų rekomenduojame naudoti bent 35% riebumo grietinėlę, bei rinktis mėgstamą ir kokybišką šokoladą.

Ingredientai:

Pagaminti 12 keksiukų tau reikės:

Keksiukų tešla

  • Cukrus 150 g
  • Grietinė/kefyras 100 g
  • Aliejus 80 g
  • Kakava 20 g
  • Kepimo milteliai 5 g
  • Druska 2 g
  • kiaušiniai 2 vnt

Kremas „Ganache“

  • Grietinėlė 35% – 300 g
  • Juodasis šokoladas – 200 g

Papuošimas

  • pabarstukai – 10 g

Skanaus.

Kaip gaminti:

  • Plakti kiaušinius su cukrumi ir druska;
  • Įplakti grietinę ir aliejų;
  • Įmaišomi miltai su kakava ir kepimo milteliais;
  • Formuoti į popierinius krepšelius tešlą;
  • Kepti 190 C temperatūros krosnyje apie 15 min;
  • Beveik užvirti grietinėlę, užpildti ant šokolado ir blenderiuoti arba rankine šluotele maišyti ir po to šaldyti;
  • Išplakti kremą (grietinėlę ir šokoladą); Sudėti į konditerinius maišelius su dantytu antgaliu formuoti kremą ant keksiukų.
  • Papuošti.